Βιογραφικό Σταυρούλας Γιαννίτση

Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπεύτρια, Αν. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής

Επιστημονικά Στάδια & Πορεία

Γεννήθηκα στην Κόρινθο και μεγάλωσα στην Αθήνα. Ολοκλήρωσα την μαθητεία μου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με Άριστα. Εισήχθηκα μεταξύ των πρώτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και για το λόγο αυτό έτυχα υποτροφίας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών την οποία διατήρησα λόγω εξαιρετικών επιδόσεων μέχρι το τέλος των Ιατρικών σπουδών μου. Την ίδια εποχή συμμετείχα επιτυχώς στις εξετάσεις του Educational Council for Medical Graduates, το οποίο μου χορήγησε το Αμερικανικό Ιατρικό Δίπλωμα ECFMG.

Ειδικότητα και Διδακτορικό

Μετά τη θητεία μου ως Αγροτική Ιατρός ακολούθησε η ειδίκευσή μου στη Νευρολογία-Ψυχιατρική στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και αμέσως μετά η μετεκπαίδευσή μου στον Καναδά στο Πανεπιστήμιο του Toronto με αντικείμενο την «Ψυχιατρική του Γενικού Νοσοκομείου» και τη «Συμβουλευτική – Διασυνδετική Ψυχιατρική». Στη συνέχεια εργάστηκα για 2 χρόνια στο Ψυχοφυσιολογικό Εργαστήριο της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την Διεύθυνση του καθηγητή Ψυχιατρικής Κώστα Στεφανή και στη συνέχεια ανακηρύχθηκα Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ακαδημαϊκή Σταδιοδρομία & Μετεκπαίδευση

Η Ακαδημαϊκή μου σταδιοδρομία χαρακτηρίζεται από πλούσιο κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο σε όλο το φάσμα των ψυχικών διαταραχών τόσο στην Ιατρική Σχολή και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όσο και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων από τη θέση της Διευθύντριας.

Από τις θέσεις αυτές και σε συνεργασία με τον καθηγητή Άρη Λιάκο συνετέλεσα στην εξαρχής θεμελίωση, οργάνωση, ανάπτυξη και λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων.

Παράλληλα, συνέχισα την περαιτέρω μετεκπαίδευση, εξειδίκευση και εμβάθυνσή μου στον τομέα της Ατομικής και Ομαδικής Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα και στο Λονδίνο (London Institute of Group Analysis).

Ερευνητικό Έργο

 

Το ερευνητικό έργο και οι σχετικές δημοσιεύσεις μου (έχουν δημοσιευτεί άνω των 100 επιστημονικών εργασιών σε περιοδικά και βιβλία της Ελλάδας και του Εξωτερικού) αφορούν ένα φάσμα εκλεκτικής προσέγγισης της Ψυχιατρικής που συμπεριλαμβάνει τομείς της Βιολογικής Ψυχιατρικής (Ψυχοφυσιολογία, Ψυχοανοσολογία), της Ψυχιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο με έμφαση στη Συμβουλευτική – Διασυνδετική Ψυχιατρική, της Θεραπευτικής Κοινότητας και της Ψυχοθεραπείας. Η αυτοτελής μεταδιδακτορική μονογραφία μου «Ψυχοσωματική και Ομαδική Ψυχοθεραπεία», εκφράζει μια συνθετική προσέγγιση των διαφορετικών αλλά συμπληρωματικών αυτών πεδίων.

Τηλέφωνο

(+30) 26510 71054

Ωράριο Λειτουργίας

Όλες οι συνεδρίες γίνονται κατόπιν ραντεβού.